A început a VI-a ediție a BABEL F.A.S.T.


După ce am sărbătorit copilăria între 1 și 3 iunie, cu Festivalul AnimaȚie, unde ne-am bucurat de prezența Teatrului Ciufulici, Teatrului de Animație Țăndărică și a vestitului Magician (Marian Râlea), în data de 4 iunie am marcat începutul Festivalului Artelor Spectacolului Târgoviște BABEL.

Alături de noi la conferința de deschidere a festivalului ne-au onorat cu prezența domnul Daniel Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște, domnul Liviu Jicman, vicepreședintele ICR, doamna Florica Ichim, critic de teatru, precum și invitații BABEL F.A.S.T., domnii John Lewandowski, Neil van der Linden, Dieter Topp și Sepehr Sharifzadeh, care au vorbit alături de managerul Teatrului Tony Bulandra, domnul Mc Ranin și selecționerul BABEL F.A.S.T., domnul Liviu Cheloiu.

Primul eveniment al festivalului a fost spectacolul Romeo și Julieta, în regia Irinei Niculescu; aceasta producție este invitată să participe în cadrul unor festivaluri internaționale din Iran, Franța și Polonia în următorii doi ani. De asemenea, în prima seara a festivalului am avut deosebita onoarea de a-l avea prezent pe domnul Alexa Visarion, ce a vorbit despre volumul Alexa Visarion sau destinul vocației, precum și celebrul său film Înghițitorul de săbii, ce a fost difuzat de la ora 22:00.

În data de 5 iunie, după reprezentația muzicienilor de la Mariachi Band Sombreros, unde publicul a dansat și a cântat împreună cu artiștii, a urmat spectacolul regizorului João Mota, cunoscut deja de publicul târgoviștean prin premiera Rozmarin și măghiran de anul trecut. Invitații de la Comuna Teatro da Pequisa Lisabona, au excelat prin reprezentația Bão Preto, de la Sala Marea a Teatrului Tony Bulandra. Tot duminică, a avut loc și lansarea volumelor TOCA se povesteșe și Dramaturgie cehă contemporană, susținută de o prietenă a instituției noastre, celebrul critic de teatru, doamna Florica Ichim. Secțiunea de film a continuat cu proiecția peliculei Upperdog, eveniment realizat cu sprijinul Ambasedei Regatului Norvegiei în România.

Workshop-ul susținut de artista păpușar Nazanin Mehraein din Iran a avut un succes deosebit în rândul participanților care s-au declarat impresionați de metodele inedite de lucru ale tinerei artiste.

BABEL F.A.S.T. continuă toată săptămâna cu evenimente în aer liber pe Platoul Prefecturii, spectacole la Sala Mare și Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra, proiecții de film în foaierul teatrului, iar luni, 6 iunie, începând cu ora 21:00, va avea loc Parada Fiesta de Mariachi, ce va porni din Parcul Chindia. Așteptăm cu drag publicul târgoviștean să se bucure de artă alături de artiștii invitați din 47 de țări.

corpuri-babel

Programul festivalului în puteți găsi pe www.tonybulandra.ro si www.babelfest.ro, iar rezervări de bilete se pot face la telefon 0245.210.046 (Programul casei de bilete este zilnic între orele 09:00 și 19:00).

Contact Info

Teatrul Tony Bulandra

Bulevardul Regele Carol I nr. 43

Targoviste 130024 DB, RO

Phone : 0040 245 210 046

Email : contact@tonybulandra.ro