FEMEIA MĂRII de Henrik Ibsen în Festivalul BABEL


Teatrul de Mișcare Studio M, Sfântu Gheorghe, a prezentat în cadrul Festivalului BABEL, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, spectacolul Femeia mării, după Henrik Ibsen.
Cum putem vorbi despre o lume care pune trecutul în centrul atenției? Când cuvintele se pierd, rămân doar viziuni, imagini, semne, simboluri care dirijează fragmentele realității noastre. Motivul central al spectacolului devine motivul mării care se adresează trecutului ascuns în noi, ce trezește momentele semnificative din viața noastră și dorința de nemurire.
Regizorul Horațiu Mihaiu îmbină piesa Femeia mării a lui Henrik Ibsen cu compoziția muzicală The Sea (Marea) a lui Ketil Bjørnstad. Spectacolul, prin mijloacele audiovizuale, prin limbajul teatrului dramatic și al teatrului de mișcare, respectiv prin limbajul muzicii, creează noi oportunități de a ne regăsi amintirile deteriorate.

M Studio a fost înfiinţat în anul 2005, sub direcţia artistică a coregrafului Péter Uray, ca un atelier experimental de teatru-mişcare, în cadrul Ansamblului de Dansuri Háromszék din Sfântu Gheorghe. În toamna lui 2010, Trupa a fost transferată în structura organizatorică a Teatrului Tamási Áron. În acord perfect cu misiunea sa, aceea de a explora estetici teatrale alternative, repertoriul Trupei cuprinde atât spectacole experimentale, care îi confruntă pe actori cu noi mijloace de expresie, cât şi adaptări inedite ale unor piese clasice din dramaturgia universală – ambele direcţii întâlnindu-se pe terenul teatrului-fizic, respectiv al dansului-contact, pe care M Studio şi-a propus să-l promoveze în lumea artei spectacolului din România.

Regia/Directed by: Horațiu MIHAIU
Dramaturgia/Dramaturgy: Szabó RÉKA
Coregrafia/Choreography: Mălina ANDREI
Muzica/Music by: Ketil BJØRNSTAD
Scenografia/Scenography: Horațiu MIHAIU
Conceptul video/Video concept: Horațiu MIHAIU, Cezar ENACHE

Distribuția/Cast:
SZEKRÉNYES László: Wangel, medicul districtului/the doctor of the district
POLGÁR Emília: Ellida Wangel, a doua soţie a lui Wangel/Wangel`s second wife
NAGY Eszter: Bolette, fiica lui Wangel din prima căsătorie/Wangel`s daughter from his first marriage
GÁLL Katalin: Hilde, fiica lui Wangel din prima căsătorie/Wangel`s daughter from his first marriage
ORBÁN Levente: Profesorul Arnholm/Professor Arnholm
BAJKÓ László: Lyngstrand
VERES NAGY Attila: Străinul/The Stranger

Contact Info

Teatrul Tony Bulandra

Bulevardul Regele Carol I nr. 43

Targoviste 130024 DB, RO

Phone : 0040 245 210 046

Email : contact@tonybulandra.ro